informatievoorziening

  • Voorafgaand aan de plaatsing nodigen we u en uw kind uit voor een intakegesprek bij Bloem. Hierin nemen we een aantal zaken met elkaar door; onze werkwijze, uw wensen, hoe het gaat met uw kind en specifieke informatie die voor ons van belang is om te weten voor een goede opvang van uw kind.
  • Wij vinden het belangrijk dat u als ouder goed op de hoogte wordt gebracht van het reilen en zeilen bij Bloem. U vertrouwt ons immers uw kostbaarste bezit toe. Dit begint bij een goed contact met de pedagogisch medewerkers. Een goede overdracht op het moment dat u uw kind komt brengen en halen vinden wij heel belangrijk. Waarin wij niet alleen willen vertellen wat uw kind gegeten en gedaan heeft, maar ook hoe uw kind zich ontwikkelt, vinden wij belangrijk om met u te delen. En daarnaast ook hoe de pedagogisch medewerkster met uw kindje is omgegaan. Voor kinderen tot 1,5 jaar willen we naast de mondelinge overdracht ook een schriftje schrijven. Op die manier kunt u thuis nog rustig nalezen hoe de dag van uw kindje bij Bloem is gegaan. Daarnaast maken wij dagelijks foto's van de kinderen. Indien u een usb-stick achterlaat bij Bloem zetten wij daar iedere 2 maanden de foto's van uw kindje op. Zo heeft u ook na de leeftijd van 1,5 een tastbare herinnering aan Bloem.
  • Naast de 'gewone' overdrachtsmomenten houden wij ieder jaar rond de verjaardag van uw kindje een 10-minutengesprek. Dit is een moment waarop we wat langer stil kunnen staan bij hoe het gaat met uw kind, bij Bloem.
    Voor kinderen bij de BSO geldt, dat we met de kinderen jaarlijks evalueren hoe het met hen gaat. Dit verslagje gaat mee naar huis om voor u als ouder te lezen. Mocht u, aan de hand hiervan vragen hebben, dan bent u van harte welkom voor een gesprekje.
  • Periodiek sturen we een digitale nieuwsbrief naar u toe. Daarin vertellen we u de laatste weetjes van Bloem. Aan de hand van elke thema ontvangt u via de mail een ouderbrochure waarin u kunt lezen hoe u thuis aandacht kunt schenken aan het thema.
  • Mocht u zelf behoefte hebben aan een (extra) gesprek dan kunnen we hier natuurlijk altijd een afspraak voor maken.

 

Kinderopvang Bloem Breda

Breda Noord
Hoge Vucht, De Geren en De Waterdonken
Cornelis Florisstraat 25
4827 CN Breda

Breda Oost
Brabantpark, Heusdenhout, Moleneind en Hoogeind
Epelenberg 4
4817 CM Breda

Contact Telefoon: 076 - 51 56 900 Volg ons op Facebook

Bloem Kinderopvang | Duurzaam kinderopvang Breda. kinderopvang, BSO en Peutertuin /VVE
Voor kinderopvang in de regio Breda oost, Brabantpark, Heusdenhout, Moleneind en Hoogeind.