Duurzaamheid

Wij zijn een duurzame, biologische kinderopvang. Dit betekent dat wij veel rekening houden met de natuur en het milieu. Wij vinden het belangrijk dat we deze zo veel mogelijk sparen, binnen de normen van veiligheid en gezondheid die we in onze kinderopvang hanteren en ook gecontroleerd worden door de GGD. Deze duurzame en biologische visie is in ons hele handelen, gedachten, activiteiten en interieur terug te vinden.

In ons kinderdagverblijf zijn veel 2de hands meubels te vinden die wij opgeknapt hebben en daarmee een fris uiterlijk hebben gekregen. Ook hebben we veel 2de hands speelgoed, maar ook veel speelgoed van hout. 
De kinderen krijgen alleen biologische voeding en weinig tot geen zoet-produkten. We hebben hiervoor een voedingsbeleid laten opstellen. Hierin staat beschreven wat en hoeveel verantwoord is voor kinderen in een bepaalde leeftijd. Ook in kantoorartikelen, verzorgingsprodukten en schoonmaakprodukten is de biologische en duurzame visie te zien.

Wanneer we gaan knutselen met de kinderen gebruiken we zoveel mogelijk afvalmateriaal . Het is steeds opnieuw een leuke uitdaging om naar creatieve oplossingen te zoeken hierin. En van afval maken wij de mooiste dingen met de kinderen. Overig afval wordt door ons gescheiden weg gebracht.


Daarnaast bezoeken wij vaak lokale en kleinere particuliere bedrijven om ons assortiment mee uit te breiden en aan te vullen.

    

Kinderopvang Bloem Breda

Breda Noord
Hoge Vucht, De Geren en De Waterdonken
Cornelis Florisstraat 25
4827 CN Breda

Breda Oost
Brabantpark, Heusdenhout, Moleneind en Hoogeind
Epelenberg 4
4817 CM Breda

Contact Telefoon: 076 - 51 56 900 Volg ons op Facebook

Bloem Kinderopvang | Duurzaam kinderopvang Breda. kinderopvang, BSO en Peutertuin /VVE
Voor kinderopvang in de regio Breda oost, Brabantpark, Heusdenhout, Moleneind en Hoogeind.